Navigatie

Darina is Parijs blogger op mijn site www.zwartwitteblousesrayure.nl, ze vertelt hier over haar avonturen in Parijs, waar je leuke winkels vind en erg leuke tips & tricks en nu heeft ze super leuke blog geschreven over t-shirts by chantal 

kijk eens op haar site : 

http://darinanykl.com/special-outfit-the-illustrated-paris…/

 

Ik ben Darina, 38 jaar oud en mijn grootste passie zijn Parijs en schrijven. Ik begon met het schrijven in een dagboek op mijn twaalfde jaar. Daarnaast begon ik met het schrijven van korte verhalen. Dat groeide uit tot het winnen van schrijfwedstrijd bij uitgeverij Free Musketeers waar mijn eerste novelle werd gepubliceerd. Daarna werd er een kort verhaal in tijdschrift “Vriendin” gepubliceerd. 

 

Tweeënhalf jaar geleden ben ik gestart met bloggen. Op mijn blog schrijf ik artikelen over Parijs, andere reisjes die ik maak en het schrijven op zich. 

Naast het bloggen, werk ik ook als secretaresse en ben momenteel ook bezig met het schrijven van mijn tweede boek dat zich voornamelijk in Parijs en Zuid-Frankrijk afspeelt. 

 

Hoe is mijn liefde voor Parijs ontstaan? Het is begonnen in 2008, toen ik voor het eerst de mogelijkheid kreeg om de Paris Fashion Week bij te wonen. Dit was in een woord grandioos! De organisatie, de designers, de thema’s, de hilariteit erom heen. De hele stad ademde alleen maar fashion op dat moment. In de straten rond de locaties waar de shows werden gegeven, krioelde het van mode bewuste mensen. Heel inspirerend vond ik dat. Mijn eerste echte kennismaking met de stad die een hele belangrijke rol in mijn leven zou gaan spelen. 

 

Als kers op de taart werd ik ‘s avonds ten huwelijk gevraagd door mijn man onder de Eiffeltoren. De zon ging bijna onder en verlichte de toren met zonnestralen. De mooiste avond van mijn leven speelde zich af in Parijs! 

 

Maar er zijn nog meer redenen waarom Parijs de stad is die mij inspireert. Als ik de Thalys uitstap op Gare du Nord, voelt het bijna als thuiskomen. Als ik door de straten dwaal, geniet ik van de schoonheid en architectuur om mij heen. Ik kan honderden foto’s maken van de “Haussmann” appartementencomplexen en balkonnetjes. Ik ben dol op de bakkerijtjes die bijna op elke straathoek te vinden zijn. De heerlijke geuren van de versgebakken brood en de gebakjes die je gewoon niet kunt laten staan. En laten we het maar niet over macarons hebben J. 

 

Zo is mijn liefde voor Parijs ontstaan en alsmaar gegroeid met de jaren. Ik heb er ontzettend veel zin in om jullie via mijn artikelen op deze website mee te nemen naar Parijs. Hoe leven de Parijzenaren? De levensstijl van de Parisienne, waarom is deze zo inspirerend voor velen. De mode, naturellement. Wat zijn de leuke adresjes? En nog heel veel meer! 

Bij vragen mag je altijd contact met mij opnemen via: darinanykl@gmail.com. 

 

Meer lezen over Parijs, mijn schrijfwerk en andere interesses kan op http://darinanykl.com 

 

Bisous, Darina

 

Blog 2 Wat te doen in Parijs als het regent… 10 tips! 

 

Je hebt een weekendje weg gepland naar Parijs. ’s Ochtends kijk je uit het hotelraam en ziet dat het regent. Niet getreurd! Er is zoveel te doen in deze historische stad vol met cultuur en historie, ook als het regent! 

 

1. Neem lekker de tijd voor je ontbijt. Lees de krant of een tijdschrift en geniet van de overheerlijke croissants. 

 

2. Bezoek de warenhuizen. Printemps, Galeries Lafayette (mijn favoriet!), Le Bon Marche en Colette zijn de meest bekende. Na het shoppen kun je lekker uitrusten in de café’s. 

Printemps: 64 boulevard Haussmann 

Galeries Lafayette: 40 boulevard Haussmann 

Le Bon Marche: 24 rue des Sevres 

Colette: 213 rue Saint Honore 

3. Er zijn plenty musea in Parijs. Er is voor ieder wat wils. Musee Galliera/ Musee de la Mode et du Costume voor mode fanaten onder ons. Musee de Montmartre voor kunstliefhebbers of La Maison du Victor Hugo. Als je dit laatste museum bezoek, vergeet na afloop niet te genieten van de lekkernijen bij Café Carette op Place des Vosges. 

Musee Galliera: 10 avenue Pierre 1er de Serbie 

Musee de Montmartre: 12-14 rue Cortot 

La maison du Victor Hugo: 6 place des Vosges 

Café Carette: 25 place des Vosges 

 

4. De Passages. Parijs telt … passages die bekend staan om hun prachtige architectuur. Passage Verdeau, Passage de Jouffroy, Passage des Panoramas (de oudste van Parijs) en Galeries Vivienne et Colbert zijn de bekendste. Hier vindt je bijzondere boetiekjes. 

Passage Verdeau: 6 rue de la Grange Bateliere 

Passage de Jouffroy: tussen 10 boulevard Montmartre en 9 rue de la Grange Bateliere 

Passages des Panoramas: 11 boulevard Montmartre 

Gallerie Vivienne et Colbert: begint op 6 rue des Petits-Champs tot 2 rue Vivienne 

 

5. Ga naar de film! Koop de “Periscope” bij een van de kiosken om te zien welke films er draaien. Er zijn genoeg leuke filmhuizen in Parijs om tijdens een regenachtige middag te vertoeven. 

 

6. Kies een leuk café uit, bestel een drankje en lekkere lunch en geniet van een goed boek of magazine. Voorbeelden: Café Angelina die lekkere chocomelk serveert om de regenachtige middag een beetje goed te maken. 

Café Angelina: 226 Rue de Rivoli 

 

7. De arcades van Parijs bieden ook genoeg bescherming tegen de regen zoals de arcades van het Palais Royale en de Rue de Rivoli, de bekende winkelstraat. 

8. Struin over een vlooienmarkt. De bekenste van Parijs is (deels overdekt): Marche aux puces de Saint-Ouen die uit vijftien markten bestaat – Rue des Rosiers. 

 

9. Bezoek de serre in Jardin des Plantes, waar je kunt wandelen in een tropische sfeer. 

Jardin des Plantes: 57 rue Cuvier 

 

10. Maak een boottrip over de Seine. Parijs is prachtig vanaf het water. 

 

11. Trek je niets aan van de regen. Parijs is ook mooi als het regent. Koop een goede paraplu en wandel door de historische straten.

Blog 3.

12 feitjes over Café de Flore

Café de Flore spreekt tot de verbeelding van vele mensen. Dit café is een van de meest inspirerende plekken van Parijs. En niet alleen als je een schrijver bent! Deze plek is voor iedereen de place to be als je op zoek bent naar inspiratie en heerlijk mensen wilt kijken op het zonnige terras na een shopsessie in de straatjes van Saint Germain des Pres. Dit café heeft een fascinerende geschiedenis dat een belangrijke rol speelt in Parijs.

1. Café de Flore is geopend in 1880. De naam is ontleend aan een sculptuur van "Flora", de godin van de bloemen. Je kunt deze sculptuur aan de overkant van de Boulevard Saint Germain te vinden.

2. Het interieur is Art Deco en grotedeels niet veranerd sinds WOII: rode stoelen, spiegels en mahonie.

3. Het is een plek om te zien en gezien te worden. Vele beroemdheden en toeristen komen om te genieten van een drankje of lunch. 

4. Het is een populaire plek voor schrijvers en filosofen. In vroegere tijden waren Georges Bataille, Robert Desnos, Léon-Paul Fargue, Raymond Queneau en Picasso vaste klanten.

5. Café de Flore verscheen ook in films en muziek:

• Café de Flore verscheen in de 1963 in de film “The Fire Within.”

• Het café wordt genoemd in het nummer "Et maandag père" door Nicolas Peyrac in 1975.

• Amanda Lear filmde haar muziek video "URIDISCHE" in Café de Flore in 1981. 

• Het café speelt een rol in de 3e aflevering  van de serie  “Absolutely Fabulous.”

• Het café  verscheen in de tekst van het nummer "L'Entarté" door Renaud in 2002.

• En ook in film  “L'amour dure trois ans” werd er gefilmd in Café de Flore in 2011.

6. De Amerikaanse schrijver, Adam Gopnik, schreef de essay "A Tale of Two Cafés" (Café de Flore en Les Deux Magots) hoe het kwam dat Café de Flore populairder werd dan zijn rivaal.

7. Het café heeft klassieke Franse gerechten op het menu staan. De prijzen zijn ietwat aan de hoge kant, maar je bent op een legendarische plek!

8. Jean Paul Sartre, Albert Camus en Simone de Beauvoir gebruikte het café als hun kantoor. (Daar kan ik nu alleen maar van dromen )

9. Het café is het gezicht van het intellectuele leven van de wijk Saint Germain des Pres. Politici, kunstenaars, intellectuelen, ontwerpers, schrijvers, ze komen allemaal naar dit café omte observeren en op zoek te gaan naar inspiratie en om elkaar te ontmoeten. De beste tijd om te genieten van de sfeer, is in de ochtend.

Blog 3 Gratis dingen doen in Parijs

 

 

Heb je teveel geld gespendeerd in Galeries Lafayette of in die ene designerwinkel? En heb je nog wat uurtjes over in Parijs? Ik heb een aantal dingen die gratis te doen zijn in Parijs voor je verzameld.  

 

 

Petit Palais herbergt het Musee des Beaux Arts de la ville de Paris, vastebcollectie schilderijen, beelden en gebruiksvorwerpen van de oudheid tot 1920.

 

Musee Cernushi, gevestigd in een voormalig herenhuis van Henri Cernishi, een rijke bankier uit de 19e eeuw die een zwak had voor Aziatische kunst.

 

Les Docks – Cite de la Mode et du Design herbergt tijdelijke tentoonstellingen op 15.000m2 rond mode en design, winkels een eetgelegenheden. Een echte bruisende plek in Parijs!

 

Cimetiere Montparnasse, een fraai kerkhof waar Simone de Beauvoir, Jean Paul Sartre, Raymond Aron, Serge Gainsbourg rusten.

 

Canal Saint Martin is  een kanaal dat afgezet is met fraaie kastanjebomen en platanen en geniet vooral de laatste tijd erg veel populariteit. Het is een geliefde flaneerplek, vooral op zondagen omdat dan de oevers voor het verkeer afgesloten worden en het een voetgangersgebied wordt.

 

Pont Neuf, de oudste brug van Parijs, die beide stadsoevers met het Ile de la Cite verbindt en waar je een prachtig uitzicht hebt over Parijs!

 

Le Lieu du Design. Houd je van industrieel en design? Dan ben je hier op de juiste plek. Dit is een pakhuis dat vroeger diende voor suiker en graan opslag. Nu is het een centrum voor hedendaags design waar je interessante lezingen kunt bijwonen en er is een documentatiecentrum aanwezig.

 

Les Berges de la Seine. Een heerlijke loungeplek ter hoogte van Port de Solferino, Porte des Invalides en Port du Gros Caillou. Druivende tuinen op pontons in de Seine, terrasjes en houten bankjes om heerlijk te genieten van het uitzicht.

 

Of…(is niet helemaal gratis en het weer moet goed zijn ) Koop een baguette en een fles wijn en geniet van een mini picknick op het Champ de Mars, het veld voor de Eiffeltoren van de laatste Parijse uurtjes.

 

A bientot! 

Blog 4   10 Tips om Frans te leven  deel 1

De Franse manier van leven, en vooral die van de Parisienne, is voor vele een grote bron van inspiratie. Hoe doen ze dat toch? In vier blogs deel ik elke keer tien tips om dit ook  voor elkaar te krijgen.

1. Drink je koffie zittend en uit een echte beker.

2. Wanneer vrienden je uitnodigen om naar een cocktailbar te gaan, en je hebt “bijna geen geld meer”, stel dan voor wijn te drinken bij jou thuis.

3. Dwaal elk weekend door een nieuwe wijk zonder specifiek doel. 

4. Neem altijd een pakje met vochtige doekjes mee in je tas.

5. En gebruik deze heel vaak!

6. Besteed een zesde deel van je inkomen aan geurkaarsen.

7. Het laatste item op je boodschappenlijstje is standaard een grote boeket bloemen.

8. Ga er steevast van uit dat mensen altijd je mening willen horen.

9. Zorg ervoor dat ten minste 85% van wat je zegt wordt begeleid door handgebaren.

10. Wees altijd op je hoede op:  politici, dating apps, supermarkt brood, overdreven glimlachende mensen en cafés waar ze meer dan twee soorten melk gebruiken.

 

Ik probeer ook zoveel mogelijk de Franse manier van leven te integreren in mijn eigen leven. Ik dwaal namelijk ook heel graag door een stad zonder een vast plan. En er zijn ook altijd verse bloemen in huis. 

Wat is jouw Franse manier van leven?

 

Blog 5 Parijse Tips voor Shopaholics. 

 

Parijs is een grote stad en het kan soms verwarrend zijn waar je precies moet zijn om je slag te slaan in de prachtige winkels. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet… 

 

Rue Saint-Honore. Deze straat bevat prijzige winkels en warenhuis Colette, waar je hele leuke gadgets kunt kopen. 

 

Le Marais. Houd je van unieke items dan ben je hier op de juiste plek. Le Marais biedt unieke boutiques, vele vintagewinkels, ateliers op het gebied van kleding en interieur. Als je voeten toe zijn aan wat rust, is het bij lekker weer heerlijk om op Place des Vosges te vertoeven en daarna een lekker drankje te nuttigen bij Café Carette (25 Place des Vosges) 

 

Le Bon Marche - Het eerste warenhuis in Parijs dat in 1852 haar deuren opende. Een warenhuis vol met (dure) designkleding. Leuk om inspiratie op te doen en de fraaie architectuur te bewonderen (24 Rue des Sevres) 

 

Merci, een inspirende concept store vol met mode en design. Ben je moe van het winkelen, dan is de Used Book Café een aanrader (111 bd Beaumarchais) 

 

Marche aux Puces Saint-Ouen, houd je van vlooienmarkten dan ben je hier op het juiste adres. Een markt met meer dan 2500 kraampjes in de nauwe steegjes en straatjes (rue de Rosiers) 

 

Canal Saint-Martin, in dit gebied openen geregeld nieuewe shops op het gebied van accessoires, kleding en interieur. Vooral op zondag is het hier heerlijk vertoeven! 

 

Shop ze!

 

Blog 6 Parijse straten: Rue du Montorgueil

 

Een van de leuke (en smakelijke!) aspecten van Parijs zijn de zogenaamde “street food markets.” Deze straten herbergen winkels waar je van alles kunt kopen: vlees, kaas, de fameuze boulangeries, vis, groenten, fruit, wijn en delicatessen.

 

Mocht je een apartement gehuurd hebben, kun je hier heerlijk boodschappen doen om ‘s avonds, na een dagje door Parijs geslenterd te hebben,  een smakelijk diner op tafel te zetten en te genieten van de Franse keuken.

 

Rue du Montorgueil is een van de Parijse straten waar je met je rieten tas boodschappen kunt doen. In deze straat draait het om de kookkunst. De culinaire mensen onder ons, kunnen hun hart ophalen.

Maar naast de food winkels, vinden de hippe restaurants en boutiques ook hun weg naar deze straat. 

 

Kruideniers

“La Fermette” – een kaaswinkel waar je heerlijke Comte of Camembert kunt kopen voor je kaasplankje na het diner (86 rue Montorgeuil)

“Le Palais du Fruit”– een winkel vol met groenten en fruit! (62-74 rue Montorgeuil)

“Alain Tribolet”– een vriendelijek slijter met veel keuze! (54 rue Montorgeuil)

“Naturalia” –  Voor de vegetarische mensen onder ons is dit een walhalla! Ze verkopen ook glutenvrije producten (11-13 rue Montorgeuil)

 

Brood & Banket

“Stohrer” – dit zou de oudste bakerij van Parijs zijn! Hun specialiteit is de baba au rhum, een kleine cakekje gevuld met rumsiroop en slagroom (51 rue Montorgueil)

 

“Fou de Pâtisserie “–  een concept store waar je hele creatieve gebakjes kunt kopen. (45 rue Montorgeuil)

“Boulangerie Blouet” – een bakkerij die een hele goede naam heeft en waar vaak een rij staat. Ook is het een populair adres waar men  na het werk snel een baquette haalt (4 rue des Petits Carreaux, verlengde straat van rue Montorgeuil)

 

Restaurants

“Bistrot des Petits Carreaux“– een echte Franse bistro waar je kunt genieten van een steak frites en creme brulee (17 rue des Petits Carreaux) 

“L’Escargot” – mocht je van slakken houden, is dit het adres! Dit restaurant bestaat al sinds 1832 en je kunt er dus genieten van slakken maar ook van foie gras, kaviaar en oesters (38 rue Montorgueil)

“Le Pain Quotidien” – deze keten, in Nederland in Amsterdam gevestigd, is een goed adres voor een heerlijke lunch. Soepen, salades en sandwiches staan op het menu. (2 rue des Petits Carreaux)

 

VERVOLG BLOG    "Le Compas”–  dit restaurant heeft een groot terras waar  je heerlijk mensen kunt kijken onder het genot van een apero (62 rue Montorgueil)

10 Tips om Frans te leven, deel 2 

Een paar weken geleden, deelde ik de eerste tien tips om Frans te leven. Vandaag is het tijd voor deel 2. Lees mee en verwonder je (soms)? 

 

1. Gebruik overdadig moisturizer! 

2. Neem drie dagen de tijd om je mails te beantwoorden. 

3. Spendeer 70 euro aan kamerplanten en laat binnen een maand een kwart daarvan dood gaan omdat je ze vergeet water te geven. 

4. Draag een wit T-shirt met jeans en een luxe parfum. 

5. Complimenteer andere vrouwen en meen dit ook! 

6. Draag een facial mist in je tas tijdens de zomer en gebruik deze overdadig in het openbaar. 

7. Kleed je mooi aan, koop een krant en ga deze ergens lezen waar iedereen je kan zien. 

8. Hou vol dat je “het niet begrijpt” waarom mensen urenlang in de rij staan om een tafeltje te bemachtigen bij dat trendy Italiaanse restaurant omdat zij weigeren reserveringen aan te nemen. 

9. Vraag je oma om advies omtrent de liefde. 

10. Draag altijd matching ondergoed.

Blog 7

Dingen die ik zou doen als ik in Parijs zou wonen 

Frans leren. Ik heb Frans geleerd op school, maar er valt nog een hoop te verbeteren! 

Me laten inspireren door de Parisienne in de straten en prachtige outfits dragen! Bijvoorbeeld, Sezane, Ines de la Fressange, Isabel Marant, Rouje van Jeanne Damas. 

Elke ochtend genieten van een echt Parijs ontbijt met croissants en cafe au laits. En ja, dan loop ik naar mijn werk in plaats van de metro om wat calorieen te verliezen. 

Het ontdekken van nieuwe plekjes in Parijs in plaats van de bekende hotspots. Urenlang wandelen door de Parijse straten. Mijn SD kaartje volschieten met foto’s en alle nieuwe adresjes in mijn Moleskine boekje noteren. 

Niet rechtstreeks naar huis gaan van mijn werk, maar eerst genieten van een drankje in een leuk café. 

Genieten van een diner bij Le Procope of La Coupole, twee restaurants met een rijke historie en prachtig art nouveau interieur. Leuk weetje: de opening van La Coupole in 1927 werd gevierd met 3.000 VIP-gasten en 1200 flessen champagne. Gedurende vele jaren werd dit populaire restaurant bezocht door schrijvers en kunstenaars als Léger, Picasso, Man Ray, Brassaï, Sartre en Hemingway. Le Procope is het oudste restaurant in Parijs. Het opende in 1686. In de 18e eeuw was het de ontmoetingsplaats van de intellectuelen. 

Wonen in een "echt" Parijs appartement met een visgraat vloer, hoge plafonds, een prachtig balkon met uitzicht. 

(Oude) Franse films kijken in kleine filmhuizen. Ik hou van Franse films! 

Het Palais Galliera bezoeken, het modemuseum van Parijs! Dit staat hoog op mijn verlanglijstje 

We zijn in Parijs ... de perfecte plek om je dromen te jagen!

 

Blog 8 

 

10 Mooiste Foto Locaties in Parijs 

 

Eiffeltoren 

Hoe kan de Eiffeltoren in deze lijst missen? Het is de hotspot van Parijs en ik hou ervan! In augustus 2015 heb ik de trappen beklommen om van het uitzicht op Parijs te genieten. Het was erg winderig, maar ik kon niet genoeg krijgen van dit prachtige uitzicht. Het was heel bijzonder om de andere Parijse hotspots te bewonderen vanaf zo’n hoogte! Het voordeel van de trappen beklimmen is dat je niet in de rij hoeft te staan en je meteen een goede work out hebt om al die macarons zonder al te veel schuldgevoel te eten J 

 

Vanuit de oevers van de Seine 

Een mooie wandeling langs de oevers van de Seine. Om te genieten van een picknick tijdens warme dagen en om Parijs vanuit een ander perspectief te bewonderen! 

 

De metro 

Ik reis vaak met de metro in Parijs. De mooiste Parijse metrostations zijn: Abbesses (Montmartre), Porte Dauphine (Art Nouveau-stijl), Gare Auber, Charles de Gaulle-Etoile (onder de Arc de Triomphe). 

 

Uitzicht vanaf de Sacre Coeur 

Ik hou van het Montmartre-gebied en vooral het uitzicht vanaf de Sacre Coeur-heuvel. Het is heel toeristisch maar het heeft iets magisch om op de trap te zitten en zo het uitzicht van Parijs te bewonderen. 

 

Montmartre 

Montmartre tijdens de vroege ochtenden .... wandelen om de geschiedenis van dit oude deel van Parijs te voelen. Het voelt als een dorp, met oude huizen en straten. De beste straten om te fotograferen zijn het Dalida plein met een prachtig uitzicht op de Sacre Coeur. Een andere prachtige straat zonder drukte is de rue Lepic. Dwaal lekker rond en ontdek zo het oude Parijs. 

 

Pont Alexander III 

De Pont Alexander brug is volgens mij een van de meest elegantste bruggen van Parijs. Ik hou ervan om hier foto's te maken om deze elegante stijl vast te leggen die de stad weerspiegelt. 

 

Rue Mouffetard 

Deze voetgangersstraat, die de Parijzenaars "la Mouffe" noemen, is een van de oudste en pittoreske straten van Parijs. Het is een geweldige “straat markt” met een middeleeuws karakter en is zeer geliefd bij de Parijzenaren als bij de toeristen. 

 

Vanaf de Bir-Hakeim brug 

Het fotograferen vanaf deze brug geeft een unieke stijl aan je foto's en biedt prachtige compositie mogelijkheden met een ongelooflijk uitzicht op de Eiffeltoren. Wist je dat Gustav Eiffel deze brug gebouwd heeft? 

 

Vanaf het dak van de Tour Montparnasse 

Ik hou van wandelen in de buurt van Montparnasse. In dit gebied vindt je 'Café de la Rotonde', bekend door Ernest Hemingway. Als je van de jaren 20 houdt, is het een aanrader om het Montparnasse gebied te bezoeken. Vanaf Tour Montparnasse heb je uitzicht op het prachtige Parijs. 

 

Jardin du Luxembourg 

De Jardin du Luxembourg is een van mijn favoriete parken in Parijs. Pak een boek en zoek een groen stoeltje uit en geniet! Als je in dit park bent, heb je niet het gevoel dat je in een grote stad bent.

 

8 beste Koffie Cafe’s in Parijs

Een ochtend koffie om de stad te zien ontwaken. Of een lekkere koffie na een verwoede shopping sessie of culterele uitspatting. Waar kun je het beste koffie drinken in Parijs? Ik deel de 8 leukste en beste adressen van Parijs!

Café Kitsune – vlakbij het Palais Royal (51 Galerie de Montpensier) heerlijke koffie en tijdens de zomermaanden kun je hier genieten van een heerlijk ijs. Geen trek in koffie? Dan kun je ook de laatse mode shoppen .Voor ieder wat wils dus  

Café Carette – vlakbij het Place des Vosges in de Marais (25 Place des Vosges) of vlakbij het Place du Tetre (7 Place du Tetre). Een locatie met een art deco interieur. Hier kun je genieten van heerlijke koffie, macarones en andere gebakjes.

Café Telescope – vlakbij het Palais Royal (5 rue Villedo). De focus ligt op de hoge kwaliteit van de koffie die ze serveren op een hele mooie (Instagram waardige) locatie.  

Peonies- Café et fleurs -  (81 Rue du Faubourg Saint-Denis)  Een kleurrijke locatie met een klein menu. Maar de koffie is een aanrader!

La Cafeotheque – vlakbij het Hotel de Ville (52 rue de l'Hotel de ville) Je kunt de koffiebonen kopen voor thuis als ook de huisgemaakte jams. Ook kun je genieten van een heerlijke lunch.

Ten Belles – vlakbij het Canal Saint Martin (10 Rue de la Grange aux Belles)  Vriendelijk personeel, goede koffie, misschien is dit wel de beste plek om koffie te drinken in Parijs. 

Café Craft – ook gelegen vlakbij het Canal Saint  Martin (24 Rue des Vinaigriers)  Hier gebruikt men de koffiebonen van Café Lomi. Minimalistisch design, wordt veel bezocht door creatieve mensen. Dus als je ook op zoek bent naar inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Merci Used Book Café – dit is een perfecte plek om de drukte van Parijs te ontvluchten en een boek te lezen. Je kunt kiezen uit 10.000 boeken! (111 Rue Beaumarchais) 

 

Rayure member From Paris with love

Meld je nu aan als RAYURE MEMBER & ontvang als eerste de laatste modellen die op voorraad zijn, de avonturen van Chantal als illustrator & leuke verhalen uit PARIJS..
Aanmelden

Registreren nieuwe winkelier

Wil je graag Rayure verkopen in je (web)winkel? Vraag dan een persoonlijke inlogcode aan.

aanvraag inlogcode

Je kunt een inlogcode aanvragen door een e-mail te sturen. Beschrijf in je e-mail:

- de naam van je bedrijf;
- de aard van je bedrijf;
- je website;
- je bedrijfsgegevens en kamer van koophandelnummer.

Je ontvangt zo snel mogelijk bericht en na goedkeuring ontvang je een persoonlijke inlogcode. Om een bepaalde exclusiviteit te bewaren, kan helaas niet aan alle verzoeken worden voldaan.

e-mailadres


Stuur je verzoek naar: info@shirtsbychantal.nl

Gastenboek

  • 11-03-2017 - Mooi artikel, je zou zo vertrekken als je het leest....  lees meer
  • 04-03-2017 - Leuk artikel..ben benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen. Zal de...  lees meer
  • 03-03-2017 - Mooi geschreven, parijs is geweldig 👌 lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2018 rayure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.